Galerie ZininKunst

16 september tot 25 november

Zondag 16 september 2007 opent galerie ZininKunst haar nieuwe pand aan de Walstraat 40 te Deventer.
U bent van harte uitgenodigd op de feestelijke openingsexpositie. Van 12.00 tot 16.00 uur is de galerie geopend. Om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats waarbij de exposerende kunstenaars hun werken presenteren.

Verkoopexpositie

In deze expositie presenteren 3 kunstenaars hun meest bijzondere kunstwerken. U kunt genieten van vrolijkmakende kleurrijke schilderijen en van indrukwekkende schilderijen met glasscherven. Daarnaast wordt de nieuwste collectie unieke handgemaakte glaskralen sieraden getoond. De expositie wordt om 14.00 uur officieel geopend in aanwezigheid van de volgende exposerende kunstenaars.

Inez Heintzberger  is al jaren een van de vaste bekende kunstenaars van ZininKunst. Deze keer hebben wij de primeur van haar geheel nieuwe collectie abstracte doeken, waarin een wel heel bijzondere materie de hoofdrol speelt. Het zijn olieverfschilderijen met daarin verwerkt glasscherven van gebroken autoruiten die zij in haar woonplaats
Amsterdam van de straat opruimde. De intensiteit spat -ook weer bij deze werken- letterlijk van het doek.

Janet Timmerije schildert levendige kleurrijke taferelen op doek waarbij mensen, dieren en fantasiewezens een terugkerend thema vormen. Heldere kleuren gecombineerd met dan weer krachtige, maar soms ook fijne zwarte lijnen, zorgen voor een afwisselend en expressief kunstwerk. Haar werk trekt de aandacht en is altijd vrolijkmakend.

Irma ten Bulte ontwerpt sieraden met door haar zelf gebrande glaskralen van Moretti en Lauscha glasstaven. Het zijn horloges, armbanden, colliers en oorbellen in de meest exclusieve creaties, voorzien van haar eigen Amri label. Geheel nieuw in de collectie zijn haar ringen. De schoonheid, exclusiviteit en glans van kralen vindt u in ieder ontwerp terug. Of het nu fijntjes, stoer, vol of basic is, alle sieraden zijn uniek, worden vervaardigd met de hand en zijn professioneel afgewerkt.

Zie ook: www.zininkunst.nl